FOKUS laddar för succé 2024

I syfte att förbättra företagsklimatet i Mjölby, Boxholm och Ödeshög och främja nätverksbyggande aktiviteter, har initiativet till Fokus Mjölby fötts ur näringslivsföreningen Växtkraft. Dess grundidé är att tillsammans med Företagarna och andra partner skapa en årlig företagsmässa som fungerar som en central mötesplats för representanter från näringslivet. Här kan de nätverka, utbyta erfarenheter och göra affärer. Målet på lång sikt är att mässan blir en etablerad arena för sammanförande av näringslivet, offentlig förvaltning, politiska representanter och företagsstödjande organisationer.

Fokus Mjölby innebär ett veckoslut med inspiration, utbyten av visitkort och handslag. Det är en möjlighet för företag i Mjölby, Boxholm och Ödeshögs kommuner att lära känna varandras kompetenser och visa upp det mångsidiga och välmående näringslivet i regionen.

Mässan är utformad för att skapa konkreta affärsmöjligheter för utställande företag och partners. Den syftar även till att marknadsföra Mjölby, Boxholm och Ödeshög som blomstrande tillväxtkommuner och starka arbetsmarknader för både nuvarande och framtida arbetskraft. Genom Fokus Mjölby bygger vi stolthet och skapar positiva ambassadörer för det företagsamma området.

Mässan sträcker sig över två dagar. Den första dagen, fredagen, är inriktad på företagsnätverkande, medan den andra dagen, lördagen, är öppen för allmänheten. Det ger invånarna en möjlighet att utforska den samlade näringslivet och den rika arbetsmarknaden i regionen. Montrar säljs exklusivt till företag som verkar i Mjölby, Boxholm och Ödeshög.

Fokus Mjölby planeras att genomföras för andra gången den 12-13 april 2024. Mässan kommer att ha plats för cirka 100 utställare i montrar som är 3×2 meter stora. Det kommer också att finnas en scen där olika aktiviteter och utmärkelser uppmärksammas. Fredagen avslutas med en gemensam after work för de utställande företagen. Glöm inte att köpa dina biljetter i förväg!

Projektgruppen som ansvarar för genomförandet inkluderar Växtkraft Mjölby, Företagarna, Östgötatidningen, Mjölby Kommun Näringslivskontor och 4Sign. Vi ser fram emot ett givande samarbete och tackar i förväg för ert engagemang! Om du vill anmäla dig till mässan, Skriv en intresseanmälan och skicka det till asa.brage@ostgotatidningen.se. Jag, Åsa Brage, som är projektledare för Fokus Mjölby, finns tillgänglig via e-posten ovan eller på telefonnummer 070-304 20 15. Tveka inte att kontakta mig med frågor, synpunkter, förslag eller bokningar! Om ditt företag eller organisation är intresserat av att ta en större roll i detta sammanhang, så är jag öppen för att diskutera partnerskap. Hör av dig så berättar jag mer. Välkommen till Fokus Mjölby!

Åsa Brage
Ordförande i Företagarna Mjölby samt Projektledare för Fokus Mjölby
asa.brage@ostgotatidningen.se

Ordföranden är fast besluten om att Mötesplatser skapar affärer

Jonny Cammerfjord Ordförande Växtkraft Mjölby Kommun

Jonny Cammerfjord, Ordförande i Växtkraft i Mjölby Kommun tror på att FOKUS Företagsmässa kommer att bli en succé på grund av dess förmåga att skapa en årlig mötesplats för näringslivet i Mjölby, Boxholm och Ödeshög. Genom att erbjuda en plattform för nätverkande, affärsmöjligheter och kunskapsutbyte förväntar sig Jonny att mässan kommer att stärka företagsklimatet och främja tillväxten i regionen. Dessutom ser Jonny potentialen i att marknadsföra området som en attraktiv arbetsmarknad och tror att mässan kommer att skapa stolthet och engagemang bland företag och samhället i stort i regionen.

Jonny Cammerfjord
Ordförande Växtkraft i Mjölby Kommun